Axa raamboompjes

In de wereld van raamsluitingen is 'Axa raamboompjes' een begrip. Axa is één van de bekendste merken en staat bekend om haar betrouwbare raamboompjes en mooie prijs-kwaliteitverhoudingen. Het bijkomend voordeel is dat Axa voor alle bijzetsloten dezelfde sleutel hanteert. Zo heb je dus maar één sleutel nodig voor al je Axa sloten. Zie ons aanbod Axa raamboompjes en kies uit standaard raamsluiting Axa, Axa raamboompjes met drukknop of Axa raamboompjes met SKG-keurmerk.

Meer

In de wereld van raamsluitingen is 'Axa raamboompjes' een begrip. Axa is één van de bekendste merken en staat bekend om haar betrouwbare raamboompjes en mooie prijs-kwaliteitverhoudingen. Het bijkomend voordeel is dat Axa voor alle bijzetsloten dezelfde sleutel hanteert. Zo heb je dus maar één sleutel nodig voor al je Axa sloten. Zie ons aanbod Axa raamboompjes en kies uit standaard raamsluiting Axa, Axa raamboompjes met drukknop of Axa raamboompjes met SKG-keurmerk.


Axa 3319 raamboompje met opbouw sluitkom SKG* F1

Axa 3319 raamboompje met opbouw sluitkom SKG* F1

Met opbouw sluitkom Extra veilige sluiting SKG*

€ 31,95

Axa 3320 met inbouwsluitkom SKG* F2

Axa 3320 met inbouwsluitkom SKG* F2

met inbouwsluitkom Haaksluiting SKG** gekeurd

€ 29,95

Weergeven 1 t/m 28 van in totaal 35

De raamboompjes van Axa

Axa is van oorsprong een Nederlands bedrijf. Ooit begon het met de fietssloten en daarna zijn ze ook hang- en sluitwerk gaan maken. Je vindt Axa producten bijvoorbeeld op het raam als sluiting of bijzetslot, maar bijvoorbeeld ook op deuren als kierstandhouder en ook zijn er Axa scharnieren. Het voordeel van Axa sluitingen is dat alle sloten die alleen van binnen te bedienen zijn, worden afgesloten met een universele Axa-sleutel. Zo heb je dus één sleutel voor al je Axa-sloten. Alleen voor je fiets heb je dus nog een unieke Axa-sleutel nodig.


Waar je op moet letten bij de aanschaf van Axa raamboompjes

De raamboompjes van Axa bieden we aan in verschillende varianten. Ze zien er allemaal redelijk hetzelfde uit, dus we helpen je even op weg. 

  • We hebben een standaard sluiting en een sluiting met een drukknop. Een drukknop vergrendelt het boompje maar is verder niet inbraakwerend. De sluitingen met een SKG-ster zijn dat wel. Wanneer je er twee plaatst op een raam of deur is het zelfs SKG 2 sterren en komt het in aanmerking voor het politiekeurmerk. 
  • Wanneer je een raampje monteert kan de montageschroef in het glas komen. Wanneer die kans groot is bij jou of je hebt een tochtstrip geplaatst, dan heb je een montageplaat nodig. Deze leveren we altijd in de kleur van het bestelde raamboompje.
  • Ten slotte vragen we je of je een links- of rechtshandig raamboompje wil. Een rechtshandig boompje open je het makkelijkst met je rechterhand en wordt links op het raam geplaatst. De raamboompjes die je afgebeeld ziet zijn allemaal rechtshandig.

Wanneer kies je voor raamboompjes?

Raamboom zilvergrijs op raamkozijn

Raamboompjes worden gebruikt voor het afsluiten van ramen. Deze kun je gebruiken in plaats van bijvoorbeeld een raamsluiting met een raamkruk, maar je kunt hem ook gebruiken als raam oplegslot. Een raamboompje is handig om een raam af te sluiten. Je hoeft letterlijk alleen het handvat te draaien en je ziet meteen dat je raam is afgesloten. Een raamboompje sluit af door de schoot naar het kozijn te draaien. Bij komend voordeel is dat de meeste raamboompjes ook een ventilatienokje hebben waardoor je zonder geklapper van het raam je huis kunt laten luchten. De schoot  van je raamboompje draai je in een sluitkom of gewoon in je kozijn om het raam af te sluiten. Voor verschillende kozijnen bestaan verschillende sluitkommen. Een sluitkom is altijd nodig wanneer je een inbraakwerend raamboompje wil.


Raamboompjes met een SKG-keurmerk

Een inbraakwerend raamboompje herken je aan het SKG-keurmerk. Deze geven aan hoe goed inbraakwerend een raamboompje is. Wanneer je een goed raamboompje zoekt dat voldoet aan het PolitieKeurmerk Veilig Wonen, dan ga je voor een afsluitbaar raamboompjes met SKG 2 sterren keurmerk. Deze raamboompjes houden een inbreker minimaal 3 minuten buiten waardoor een inbraak via dat raam waarschijnlijk te lang gaat duren. Bij een raam van hoger dan 50 cm worden 2 raamboompjes per raam geadviseerd zodat het raam dan ook niet geforceerd kan worden. Bijkomend voordeel bij oudere ramen is dat het dan ook niet krom kan trekken.

  

Waar let je op bij raamboompjes kopen?

Een raamboompje lijkt een simpel stuk ijzer, maar er zijn wel degelijk dingen waar je op moet letten. Ten eerste dus de beveiliging. Wil je een veilig raamboompje dat inbraakwerend is of heb je liever een eenvoudig raamboompje voor de scherpste prijs. We hebben bijvoorbeeld ook raamboompjes die afsluitbaar zijn met een drukknop. Kijk eens in ons assortiment en het wordt je allemaal snel duidelijk. Daarnaast is voor jouw interieur natuurlijk de kleur belangrijk. Daarom leveren wij bijvoorbeeld ook zwarte raamboompjes. Zo hebben wij altijd iets dat bij jou past. Waar veel mensen moeite mee hebben is de vraag of ze een links of rechts raamboompje nodig hebben. Een rechts raamboompje houdt in dat hij naar rechts wegdraait van het kozijn en dus links op het houtwerk wordt geplaatst. De raamboompjes die je op de foto's ziet zijn dus allemaal rechtse raamboompjes. Bij ieder product kun je eenvoudig aangeven dat je een links raamboompje wil. Ten slotte heb je bij montage soms dat de schroeven te lang zijn voor het houtwerk en de schroef dus het glas zal raken. Dit kun je eenvoudig voorkomen met een montageplaat. Deze kun je ook eenvoudig bestellen bij VeiligWonenWinkel!