Zwarte raamboompjes

Een stijlvolle manier om je raam af te sluiten en tevens eventueel ook te beveiligen is met een zwart raamboompje. Een raamboompje monteer je op je kozijn met een sluitkom of haak in of op het kozijn. Zo waait je raam in ieder geval niet meer open. Als je je raam wil beveiligen met een raamboompje dan kun je ook gaan raamboom zwart met SKG-keurmerk!

Meer

Een stijlvolle manier om je raam af te sluiten en tevens eventueel ook te beveiligen is met een zwart raamboompje. Een raamboompje monteer je op je kozijn met een sluitkom of haak in of op het kozijn. Zo waait je raam in ieder geval niet meer open. Als je je raam wil beveiligen met een raamboompje dan kun je ook gaan raamboom zwart met SKG-keurmerk!


Weergeven 1 t/m 7 van in totaal 7

Raamboom zwart | Voor een stijlvolle afwerking

Zwarte raamboompjes zijn erg in trek. Net als alle andere zwarte hang en sluitwerk eigenlijk. Sinds veel mensen voor een industrieel of juist klassiek interieur gaan is de vraag naar zwart afgewerkte producten toegenomen. Zo zijn er naast witte en zilvergrijze, ook zwarte raamboompjes gekomen. Zo kun je tegenwoordig heel stijlvol ieder interieur afwerken met bijpassend raam- en deurbeslag.


Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van raamboompjes?

Bijna alle raamboompjes zijn er zowel in linkshandig als rechtshandig. Een rechtshandig raamboompje heet zo omdat je het met je rechterhand naar buiten draait, je moet je hand namelijk heel raar tegen de klok in draaien om hem met links open te maken. Een rechts raamboompje monteer je dus links op het raam. Op de foto hiernaast zie je voor de duidelijkheid een rechts raamboompje. Verder kun je ervoor kiezen om een zwart raamboompje met ventilatienok te nemen zodat je je huis kunt ventileren zonder geklapper met je raam en kun je ook voor een inbraakwerend raamboompje gaan.


Zwart raamboompje als bijzetslot

Een raamboom zwart kan ook dienen als bijzetslot, zowel op een raam als op een deur. Naast het hoofdslot wil je vaak ook nog een extra slot. Zeker als je een grote overspanning hebt zoals bij een deur. Dan wil je halfweg tussen onderdorpel en insteekslot eigenlijk nog een barrière hebben voor een inbreker die een koevoet gebruikt. Dan kun je dus een SKG-gekeurd raamboompje gebruiken om je raam extra te beveiligen. Wanneer je twee inbraakwerende raamboompjes op een raam of deur plaatst is het ook goedgekeurd voor het Politie Keurmerk Veilig Wonen.


Montage raamboom zwart

Een zwart raamboompje kan iedereen in principe zelf monteren. De moeilijkheid is vooral afhankelijk van de sluitkom. Een opbouwsluitkom kun je gewoon op het kozijn monteren, maar een inbouwsluitkom moet je infrezen. Daarnaast is het bij het monteren van een raamboompje van belang dat je let op de lengte van je schroef en op hoe ver je van het glas zit. Je wil natuurlijk niet in het glas schroeven, want dan knapt het kapot. Wanneer je twijfelt over of je wel of niet het glas gaat raken kun je beter een montageplaat bij bestellen.

Gebruik raamboompjes

Raamboom zilvergrijs op raamkozijnRaamboompjes zijn gemaakt voor het afsluiten van je raam. Bij ramen groter dan 50 cm worden 2 raamboompjes geadviseerd in verband met het kromtrekken van je raam. Raamboompjes worden ook gebruikt op deuren. Dit meestal om tocht te voorkomen, maar met SKG-gekeurde raamboompjes is het ook een super beveiliging.

 

Niet beveiligde raamboompjes

De niet beveiligde raamboompjes zijn gemaakt van licht aluminium en houden het raam of deur dicht, maar zijn niet bestand tegen de krachten van een inbraak. Voorbeelden hiervan zijn de Axa 3302, Axa 3308, DX 1200, DX 1250. Deze raamboompjes hebben ook een drukknop maar zijn niet veilig.

 

Beveiligde raamboompjes

De beveiligde raamboompjes zijn gemaakt van staal en hebben een dun aluminium kapje ter afwerking of zijn netjes gelakt. Deze raamboompjes hebben meestal een haaksysteem zodat het boompje zich vast haakt in de sluitkom. Tevens zijn deze SKG-gekeurd. De schroeven die hierbij gebruikt worden zijn een stuk zwaarder dan de ongekeurde versie raamboompjes. Deze zijn dan ook toepasbaar binnen het Politie Keurmerk Veilig Wonen.