Zwarte raamboompjes

Een stijlvolle manier om je raam af te sluiten en tevens eventueel ook te beveiligen is met een zwart raamboompje. Een raamboompje monteer je op je kozijn met een sluitkom of haak in of op het kozijn. Zo waait je raam in ieder geval niet meer open. Als je je raam wilt beveiligen met een raamboompje, dan kun je ook gaan voor een raamboom zwart met SKG-keurmerk!

Meer

Een stijlvolle manier om je raam af te sluiten en tevens eventueel ook te beveiligen is met een zwart raamboompje. Een raamboompje monteer je op je kozijn met een sluitkom of haak in of op het kozijn. Zo waait je raam in ieder geval niet meer open. Als je je raam wilt beveiligen met een raamboompje, dan kun je ook gaan voor een raamboom zwart met SKG-keurmerk!


Weergeven 1 t/m 7 van in totaal 7

Raamboom zwart | Voor een stijlvolle afwerking

Zwarte raamboompjes zijn erg in trek. Net als alle andere zwarte hang- en sluitwerk eigenlijk. Omdat veel mensen voor een industrieel of juist klassiek interieur gaan is de vraag naar zwart afgewerkte producten toegenomen. Zo zijn er naast witte en zilvergrijze, ook zwarte raamboompjes gekomen. Zo kun je tegenwoordig heel stijlvol ieder interieur afwerken met bijpassend raam- en deurbeslag.


Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van raamboompjes?

Bijna alle raamboompjes zijn er zowel in linkshandig als rechtshandig. Een rechtshandig raamboompje heet zo omdat je het met je rechterhand naar buiten draait, je moet je hand namelijk heel raar tegen de klok in draaien om hem met links open te maken. Een rechts raamboompje monteer je dus links op het raam. Op de foto hiernaast zie je voor de duidelijkheid een rechts raamboompje. Verder kun je ervoor kiezen om een zwart raamboompje met ventilatienok te nemen zodat je je huis kunt ventileren zonder geklapper met je raam en kun je ook voor een inbraakwerend raamboompje gaan.


Zwart raamboompje als bijzetslot

Een raamboom zwart kan ook dienen als bijzetslot, zowel op een raam als op een deur. Naast het hoofdslot wil je vaak ook nog een extra slot. Zeker als je een grote overspanning hebt zoals bij een deur. Dan wil je halfweg tussen onderdorpel en insteekslot eigenlijk nog een barrière hebben voor een inbreker die een koevoet gebruikt. Dan kun je dus een SKG-gekeurd raamboompje gebruiken om je raam extra te beveiligen. Wanneer je twee inbraakwerende raamboompjes op een raam of deur plaatst is het ook goedgekeurd voor het Politie Keurmerk Veilig Wonen.


Montage raamboom zwart

Een zwart raamboompje kan iedereen in principe zelf monteren. De moeilijkheid is vooral afhankelijk van de sluitkom. Een opbouwsluitkom kun je gewoon op het kozijn monteren, maar een inbouwsluitkom moet je infrezen. Daarnaast is het bij het monteren van een raamboompje van belang dat je let op de lengte van je schroef en op hoe ver je van het glas zit. Je wil natuurlijk niet in het glas schroeven, want dan knapt het kapot. Wanneer je twijfelt over of je wel of niet het glas gaat raken, kun je beter ook een montageplaat bestellen.

Wanneer kies je voor raamboompjes?

Raamboom zilvergrijs op raamkozijn

Raamboompjes worden gebruikt voor het afsluiten van ramen. Deze kun je gebruiken in plaats van bijvoorbeeld een raamsluiting met een raamkruk, maar je kunt hem ook gebruiken als raam oplegslot. Een raamboompje is handig om een raam af te sluiten. Je hoeft letterlijk alleen het handvat te draaien en je ziet meteen dat je raam is afgesloten. Een raamboompje sluit af door de schoot naar het kozijn te draaien. Bij komend voordeel is dat de meeste raamboompjes ook een ventilatienokje hebben waardoor je zonder geklapper van het raam je huis kunt laten luchten. De schoot  van je raamboompje draai je in een sluitkom of gewoon in je kozijn om het raam af te sluiten. Voor verschillende kozijnen bestaan verschillende sluitkommen. Een sluitkom is altijd nodig wanneer je een inbraakwerend raamboompje wil.


Raamboompjes met een SKG-keurmerk

Een inbraakwerend raamboompje herken je aan het SKG-keurmerk. Deze geven aan hoe goed inbraakwerend een raamboompje is. Wanneer je een goed raamboompje zoekt dat voldoet aan het PolitieKeurmerk Veilig Wonen, dan ga je voor een afsluitbaar raamboompjes met SKG 2 sterren keurmerk. Deze raamboompjes houden een inbreker minimaal 3 minuten buiten waardoor een inbraak via dat raam waarschijnlijk te lang gaat duren. Bij een raam van hoger dan 50 cm worden 2 raamboompjes per raam geadviseerd zodat het raam dan ook niet geforceerd kan worden. Bijkomend voordeel bij oudere ramen is dat het dan ook niet krom kan trekken.

  

Waar let je op bij raamboompjes kopen?

Een raamboompje lijkt een simpel stuk ijzer, maar er zijn wel degelijk dingen waar je op moet letten. Ten eerste dus de beveiliging. Wil je een veilig raamboompje dat inbraakwerend is of heb je liever een eenvoudig raamboompje voor de scherpste prijs. We hebben bijvoorbeeld ook raamboompjes die afsluitbaar zijn met een drukknop. Kijk eens in ons assortiment en het wordt je allemaal snel duidelijk. Daarnaast is voor jouw interieur natuurlijk de kleur belangrijk. Daarom leveren wij bijvoorbeeld ook zwarte raamboompjes. Zo hebben wij altijd iets dat bij jou past. Waar veel mensen moeite mee hebben is de vraag of ze een links of rechts raamboompje nodig hebben. Een rechts raamboompje houdt in dat hij naar rechts wegdraait van het kozijn en dus links op het houtwerk wordt geplaatst. De raamboompjes die je op de foto's ziet zijn dus allemaal rechtse raamboompjes. Bij ieder product kun je eenvoudig aangeven dat je een links raamboompje wil. Ten slotte heb je bij montage soms dat de schroeven te lang zijn voor het houtwerk en de schroef dus het glas zal raken. Dit kun je eenvoudig voorkomen met een montageplaat. Deze kun je ook eenvoudig bestellen bij VeiligWonenWinkel!