Raamboompjes met slot

Wanneer je een raamboompje wilt dat ook je raam beveiligt, kun je voor een raamboompje met slot gaan. Zo’n raamboom vertraagt een inbraak, omdat je van buitenaf niet gemakkelijk het raamboompje weer open krijgt. Daarbij doen ze het heel goed als bijzetslot boven en onder je hoofdslot. Zo kan een inbreker namelijk niet meer gemakkelijk met een koevoet inbreken. Hieronder vind je ons aanbod raamboompjes met slot. Scroll verder voor meer informatie.

Meer

Wanneer je een raamboompje wilt dat ook je raam beveiligt, kun je voor een raamboompje met slot gaan. Zo’n raamboom vertraagt een inbraak, omdat je van buitenaf niet gemakkelijk het raamboompje weer open krijgt. Daarbij doen ze het heel goed als bijzetslot boven en onder je hoofdslot. Zo kan een inbreker namelijk niet meer gemakkelijk met een koevoet inbreken. Hieronder vind je ons aanbod raamboompjes met slot. Scroll verder voor meer informatie.


Weergeven 1 t/m 18 van in totaal 18

Beveilig jouw raam met een raamboom met slot

Wanneer je een inbraak via je raam wilt voorkomen, dan is een raamboom met slot een goede optie. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een bijzetslot, maar dat is vaak een stuk groter. Het grote voordeel van een raamboompje als bijzetslot is dat je ze eenvoudig kunt wegdraaien en dat veel raamboompjes met slot ook een ventilatienok hebben. Zo kun je dus zonder geklapper ventileren op een smal kiertje. Nadeel is dat een raamboompje maar één SKG ster krijgt. Wanneer je SKG** sterren beveiliging wilt die ook in aanmerking komt voor het Politie Keurmerk Veilig Wonen, dan kun je ervoor kiezen om twee raamboompjes op het raam te installeren. Idealiter doe je dat halverwege boven en onder het hoofdslot. Een raamboom met slot heet dan wel een raamboompje maar is ook prima geschikt als bijzetslot voor een deur.


Welk raamboompje met slot moet ik kiezen?

Qua inbraakwerendheid is iedere raamboom met slot SKG* gekeurd, daar hoeft het niet op vast te zitten. Je kunt vooral kijken naar hoe je de sluiting het liefst wil. Wil je die op je kozijn schroeven of frees je liever een kommetje in? Misschien past een sluithaak je wel beter? Verder bieden we raamboompjes met slot aan in zilvergrijs F1, F2 champagnekleur, wit, zwart en we hebben ook een uitvoering in rvs. Qua merk is het vooral de vraag welk merk jouw voorkeur heeft. Veel merken hebben voor bijzetsloten en andere slotjes die je alleen vanaf de binnenkant kunt bedienen een universele sleutel. Ideaal voor wanneer je de sleutel even niet kunt terugvinden. We verkopen deze sleutels ook in onze webshop!


Links- of rechtshandig?

Wanneer je een raamboompje kiest, vragen we je om een links of rechts raamboompje te kiezen. Een rechts raamboompje houdt in dat hij gemaakt is voor opening met de rechterhand en die wordt dus meestal links op het raam of deur geplaatst. De raamboompjes die je in deze categorie ziet, zijn rechtshandig tenzij anders vermeld. Verder vragen we je of je een montageplaat nodig hebt. Deze leveren we altijd in dezelfde kleur als het raamboompje. Een montageplaat zorgt ervoor dat je wat hoger kunt monteren. Dat is ideaal wanneer je een tochtstrip hebt of wanneer je bang bent dat de schroeven het glas raken.

Wanneer kies je voor raamboompjes?

Raamboom zilvergrijs op raamkozijn

Raamboompjes worden gebruikt voor het afsluiten van ramen. Deze kun je gebruiken in plaats van bijvoorbeeld een raamsluiting met een raamkruk, maar je kunt hem ook gebruiken als raam oplegslot. Een raamboompje is handig om een raam af te sluiten. Je hoeft letterlijk alleen het handvat te draaien en je ziet meteen dat je raam is afgesloten. Een raamboompje sluit af door de schoot naar het kozijn te draaien. Bij komend voordeel is dat de meeste raamboompjes ook een ventilatienokje hebben waardoor je zonder geklapper van het raam je huis kunt laten luchten. De schoot  van je raamboompje draai je in een sluitkom of gewoon in je kozijn om het raam af te sluiten. Voor verschillende kozijnen bestaan verschillende sluitkommen. Een sluitkom is altijd nodig wanneer je een inbraakwerend raamboompje wil.


Raamboompjes met een SKG-keurmerk

Een inbraakwerend raamboompje herken je aan het SKG-keurmerk. Deze geven aan hoe goed inbraakwerend een raamboompje is. Wanneer je een goed raamboompje zoekt dat voldoet aan het PolitieKeurmerk Veilig Wonen, dan ga je voor een afsluitbaar raamboompjes met SKG 2 sterren keurmerk. Deze raamboompjes houden een inbreker minimaal 3 minuten buiten waardoor een inbraak via dat raam waarschijnlijk te lang gaat duren. Bij een raam van hoger dan 50 cm worden 2 raamboompjes per raam geadviseerd zodat het raam dan ook niet geforceerd kan worden. Bijkomend voordeel bij oudere ramen is dat het dan ook niet krom kan trekken.

  

Waar let je op bij raamboompjes kopen?

Een raamboompje lijkt een simpel stuk ijzer, maar er zijn wel degelijk dingen waar je op moet letten. Ten eerste dus de beveiliging. Wil je een veilig raamboompje dat inbraakwerend is of heb je liever een eenvoudig raamboompje voor de scherpste prijs. We hebben bijvoorbeeld ook raamboompjes die afsluitbaar zijn met een drukknop. Kijk eens in ons assortiment en het wordt je allemaal snel duidelijk. Daarnaast is voor jouw interieur natuurlijk de kleur belangrijk. Daarom leveren wij bijvoorbeeld ook zwarte raamboompjes. Zo hebben wij altijd iets dat bij jou past. Waar veel mensen moeite mee hebben is de vraag of ze een links of rechts raamboompje nodig hebben. Een rechts raamboompje houdt in dat hij naar rechts wegdraait van het kozijn en dus links op het houtwerk wordt geplaatst. De raamboompjes die je op de foto's ziet zijn dus allemaal rechtse raamboompjes. Bij ieder product kun je eenvoudig aangeven dat je een links raamboompje wil. Ten slotte heb je bij montage soms dat de schroeven te lang zijn voor het houtwerk en de schroef dus het glas zal raken. Dit kun je eenvoudig voorkomen met een montageplaat. Deze kun je ook eenvoudig bestellen bij VeiligWonenWinkel!