Raamboompjes

Raamboompjes

Raamboompjes zijn er in verschillende uitvoeringen. Beveiligde raamboompjes, niet beveiligde raamboompjes en raamkrukken.

Niet beveiligde raamboompjes:

Deniet beveiligde zijn gemaakt van licht aluminium en houden het raam of deur dicht maar zijn niet bestand tegen de krachten van een inbraak. Voorbeelden hiervan zijn de Axa 3302, Axa 3308, DX 1200, DX 1250. Deze raamboompjes hebben ook een drukknop maar zijn niet veilig!

Beveiligde raamboompjes:

De beveiligde raamboompjes zijn gemaakt van staal en hebben een dun aluminium kapje ter afwerking of zijn netjes gelakt. Deze raamboompjes hebben meestal een haaksysteem zodat het boompje zich vast haakt in de sluitkom. Tevens zijn deze SKG gekeurd. De schroeven die hierbij gebruikt worden zijn een stuk zwaarder dan de ongekeurde versie raamboompjes. Deze zijn dan ook toepasbaar binnen het Politie keurmerk Veilig Wonen.

Raamkrukken:

Raamkrukken hebben aan de achterzijde een vierkante stift waarmee het sluitmechanisme wordt bediend. Deze raamkrukken zijn uitgevoerd met of zonder sleutel. De raamkrukken met sleutel zijn meestal SKG gekeurd en toepasbaar in het politie keurmerk.