Meno cilinders

 

Meer

 


Meno cilinder 30-30

Meno cilinder 30-30

Zonder SKG Met montagebout Geschikt voor binnendeuren

€ 9,95

Weergeven 1 t/m 1 van in totaal 1

 

Wat doet een cilinder?

Cilinders zijn van groot belang, want elke deur heeft er wel één nodig. Zonder dit sluitwerk zou de deur nooit handig en veilig op slot kunnen. In het kort is een cilinder het deel van een slot waar de sleutel in gaat, dus dit is het belangrijkste deel waar alle deurbeveiligingen bij beginnen. Ze worden gemonteerd in de deur, meestal onder de deurgreep. Wanneer de overeenkomende sleutel erin wordt geschoven zorgt het identieke ingekerfde profiel van jouw sleutel ervoor dat een serie aan pinnetjes die in het slot zit precies genoeg verplaatst wordt. Daardoor staan ze niet in de weg om de rotatie van de sleutel te blokkeren. Dit is allemaal een erg geavanceerde techniek die in de sloten van Veiligwonenwinkel te vinden is.


Beste prijs

Het slotmechanisme is van hoge kwaliteit, maar toch zorgen wij ervoor dat je voor een zeer scherpe prijs één of zelfs meerdere gelijksluitende cilinders kunt aanschaffen. Hiervoor hebben wij speciale setjes van twee, drie of meerdere cilindersloten samengesteld, waardoor je erg voordelig uit bent. Alle cilinders die bij Veiligwonenwinkel verkrijgbaar zijn, zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit. De inbrekers zullen jouw huis overslaan als ze zien waar de cilinders vandaan komen. De reden hiervoor is dat onze sloten een SKG-keurmerk hebben. Een cilinder krijgt pas zo’n keurmerk als ze hoog genoeg scoren op het gebied van anti-inbraak.


Inbraakwerende cilinders

Wij vinden het echter niet voldoende om alleen de normale SKG** producten in ons assortiment aan te bieden. Sommige winkels hebben deze namelijk ook gewoon. Wij identificeren ons daarom graag met het beste van het beste. Ons assortiment biedt namelijk een keuze uit verschillende topmerken die een stapje voor lopen op het gebied van veiligheid. M&C is een goed voorbeeld hiervan, want dit merk heeft bijvoorbeeld in tegenstelling tot anderen een SKG keurmerk met drie veiligheidssterren. Dit houdt in dat de beveiliging beter is en dat de cilinder ook bestand is tegen kerntrekken. Een cilinder met een SKG 3 sterren keurmerk is minimaal 5 minuten inbraakwerend en een SKG 2 sterren cilinder is minimaal 3 minuten inbraakwerend. Dit klinkt als weinig en geen enkel huis is 100% bestand tegen inbraak, maar deze minuten zijn kostbaar voor iedere inbreker. Hij slaat al snel jouw huis over als hij een SKG logo met 3 sterren ziet. M&C is één van de weinige cilinders die bestand zijn tegen cilindertrekken. Dit komt door de geharde stalen cilinder in de onderbalk.


Kies voor veiligheid met een goede cilinder

Veel mensen denken dat ze al snel goed beveiligd zijn bij het kopen van cilinders, omdat ze toch allemaal hetzelfde zijn en dat het verschil in veiligheid er niet is. Helaas komen mensen na een inbraak bij hun eigen huis er pas achter dat dit niet zo is en dat een goede inbreker met eenvoudige trucjes als lockpicken of de klopsleutelmethode zo binnen is. Pas dan komen zij bij experts als die van Veiligwonenwinkel terecht. Wij bieden cilinders met verschillende veiligheidsniveaus van veilig tot extreem veilig. Dit doen wij zodat zelfs de meest ervaren cilinderkrakers geen schijn van kans maken. De veiligheidsgraad van een cilinder is af te lezen aan het aantal SKG-sterren. Het SKG keurmerk staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en test de cilinders op sterkte. Kerntrekken is een simpel trucje waarbij de inbreker simpelweg een schroef in de cilinder schroeft en hem er daarna weer uittrekt met een koevoet of klauwhamer. Hiermee breekt de inbreker de cilinder uit het slot. Een SKG*** cilinder is echter stevig genoeg om deze methode onmogelijk te maken. Bij SKG** adviseren wij altijd kerntrekbeslag, maar ook bij SKG*** cilinders kan kerntrekbeslag handig zijn om inbrekers af te schrikken.


Cilinders bestand tegen elke inbraakmethode

Naast kerntrekken zijn er nog vele andere inbraakmethodes waar onze SKG*** cilinders bestand tegen zijn. Zo heb je de klopsleutel methode waarbij de inbreker een algemene sleutel heeft die met een korte tik van een hamer het slot in wordt geslagen. Daardoor schieten door de schok alle palletjes omhoog waarna het slot gedraaid kan worden. Dit lijkt enigszins op lockpicken, alleen bij lockpicken gebruikt de inbreker speciaal gereedschap en duwt hij de palletjes stuk voor stuk op de juiste hoogte, waardoor het slot ontgrendelt. Waar een cilinder met 2 SKG sterren bestand is tegen doorboren, lockpicken en de klopsleutelmethode, is een cilinder met SKG 3 sterren keurmerk bestand tegen alle bovenstaande methodes én tegen kerntrekken.


Grote sleutelbossen zijn verleden tijd

Heb jij ook zo’n grote sleutelbos? De voordeur, garagedeur, schuurdeur en achterdeur zouden niet allemaal met verschillende sleutels geopend hoeven te worden. Dit is namelijk verleden tijd met de cilinder sets van Veiligwonenwinkel. Wij hebben namelijk sets van bepaalde hoeveelheden waarbij je kunt kiezen hoeveel gelijksluitende cilinders je aan wilt schaffen. Kies je voor twee cilinders? Bijvoorbeeld één voor de voordeur en één voor de achterdeur. We hebben sets tot wel 10 gelijksluitende cilinders. Je hebt dus maar één sleutel nodig voor al jouw deuren. Wanneer er 'verschillend sluitend' vermeld is onder een product, dan betekent dit, dat je in het geval van veel deuren ook met veel sleutels zit. Wees daarom slim en kies voor gelijksluitende cilinders. Zo raak je nooit meer in de war met welke sleutel voor welke deur is. Als je later meer cilinders nodig hebt, bijvoorbeeld vanwege een extra deur, dan is het bij ons mogelijk om een extra cilinder bij te laten maken die gelijksluitend met de huidige set is.


Welke cilinder is het beste voor jou?

Weet je al of je voor cilinders met 2 of 3 sterren SKG-keurmerk gaat? Als je dit nog niet weet kun je altijd even met de klantenservice bellen. Wil je zo veilig mogelijk cilinders, kijk dan even naar de M&C cilinders. Dit merk biedt namelijk cilinders met 3 sterren SKG, extra veilig dus. Daarbij heeft M&C een heel goede prijs-kwaliteitverhouding. Deze cilinders zijn standaard voorzien van een hotel-noodfunctie. Zo kun je een M&C cilinder ook openen als er nog een sleutel in de andere kant van de cilinder zit. Ook hier zit een certificaat bij waarmee je identieke cilinders of sleutels bij kunt laten maken. Deze zijn dan gelijksluitend met de andere cilinders in jouw huis.

Mocht je na dit stuk nog met vragen zitten over cilinders of andere onderdelen van deurbeslag of inbraakpreventie? Schroom dan niet en neem contact op met de klantenservice via 06-51341698 of mail naar info@veiligwonenwinkel.nl.