Oplegsloten

Voordeur oplegsloten

Oplegsloten zijn bedoeld als sloten voor een voordeur. We hebben een groot assortiment opleg voordeursloten van Lips, Nemef en Yale.
De Lips oplegsloten hebben we in 3 types. De 1753 met vaste cilinder, de 1754 met losse cilinder en de 1754VS met verstelbare doornmaat en losse cilinder. Deze voordeuroplegsloten zijn SKG gekeurd. De Nemef oplegsloten zijn vergelijkbaar met de Lips 1754 oplegsloten (het is eigenlijk een wit Lips oplegslot).

Bijzet oplegsloten

Daarnaast bestaan er ook bijzet oplegsloten deze sloten zijn bedoeld voor een raam of om bij een ander slot te zetten. Wil je het de inbreker echt lastig maken zorg dan dat al jou sloten SKG gekeurd zijn. De originele oplegsloten zijn SKG** maar wanneer u er voor kiest om er kerntrekbeveiliging bij te nemen is deze rozet SKG***. Al onze oplegsloten kunnen geleverd worden met een gelijksluitende cilinder. Ook worden deze cilinders dan geleverd met een x aantal sleutels.

Maten en meten:
Om oplegsloten te kunnen bestellen heb je twee maten nodig. De doornmaat en de deurdikte. De deurdikte spreekt voor zichzelf, maar de doornmaat is wel even lastig. De standaard doornmaat bij een oplegslot is tegenwoordig 50mm. In het verleden zijn er echter diverse merken geweest met doornmaten van 55mm en 60mm. De oplegsloten van Yale hebben nog steeds een doornmaat van 60mm. Lips heeft hiervoor een oplossing bedacht en heeft een oplegslot gemaakt die verstelbaar is van 49 tot 62mm. De Nemef oplegsloten zijn alleen leverbaar in de doornmaat van 50mm.

Doormaat opmeten?      |      Draairichting