Codesloten

Codesloten:

Codesloten zijn grofweg onder te verdelen in elektronische codeslotenn en mechanische codesloten. Het voordeel van mechnische codesloten is dat je geen voeding nodig hebt. Bij elektronische codesloten is het voordeel dat je met de laatste technieken een makkelijke en veilige toegang kunt maken.

Mechanische codesloten:

De mechanische codesloten zijn er in verschillende uitvoeringen. Als hoofdslot of als bijzetslot. Als hoofdslot wordt de huidige deurkruk vervangen voor het codeslot en wordt de dagschoot bediend via het codeslot. Hierbij wordt de nachtschoot ongemoeid gelaten en kun je met de cilinder het codeslot overrulen. Zie codeslot BL5000, BL6000 en BL7000 serie.Ook kun je een automatisch paniek insteekslot plaatsen. Hierbij slaat het slot op slot zodra de deur dichtgaat. Met het codeslot kun je dan de dag- en de nachtschoot intrekken. Wanneer je een mechanisch codeslot als bijzetslot gebruikt heb je naast je sleutel ook nog een extra codebediening. Zie codeslot BL2001, BL2601.

Elektronische codesloten:

Met elektronische codesloten heb je wat meer gebruikersgemak en meer veiligheid. Deze codeloten zijn ook ideaal voor gebruik bij een airbenb. Je kunt bijvoorbeeld een pincode aanmaken voor een specifieke klant. en deze handig met een app weer wissen. Ook kun je klanten toegang verlenen met een app via hun eigen telefoon is een mogelijkheid. Zie codeslot Danalock V3. Doordat elektronika weinig ruimte in beslag neemt heeft Assa Abloy een codelot kunnen maken geintergreerd in een deurkruk (code-it). Met 4 druktoetsen kunt u de deurkruk ontgrendelen en vergrendelen . Dit is ideaal voor praktijkruimtes of kantoren.