Deurvanger zwart

Zwarte details zijn in steeds meer woningen te zien. Het geeft een moderne, strakke en sfeervolle uitstraling met veel warmte. Bovendien is het tijdloos, past het overal bij en geeft het een stoere touch. Bij Veiligwonenwinkel bieden wij twee verschillende deurvangers in het zwart, waarmee het dichtklappen en openslaan van deuren verleden tijd is. Bekijk hieronder ons assortiment aan deurvangers zwart.

Meer

Zwarte details zijn in steeds meer woningen te zien. Het geeft een moderne, strakke en sfeervolle uitstraling met veel warmte. Bovendien is het tijdloos, past het overal bij en geeft het een stoere touch. Bij Veiligwonenwinkel bieden wij twee verschillende deurvangers in het zwart, waarmee het dichtklappen en openslaan van deuren verleden tijd is. Bekijk hieronder ons assortiment aan deurvangers zwart.


Dictator 1400 deuropvanger zwart 20N

Dictator 1400 deuropvanger zwart 20N

Flexibel te monteren Buitendraaiende deuren Voor lichtgewicht deuren

€ 99,95

Justor verstelbare deuropvanger staal zwart

Justor verstelbare deuropvanger staal zwart

Kies zelf je sluithaak Instelbare sluitsnelheid Voor deuren tot 40kg

€ 80,95

Weergeven 1 t/m 2 van in totaal 2

De functie van een deurvanger

Een deuropvanger heeft als doel om de deur op te vangen, zodat deze niet dichtslaat. De deurvanger zwart trekt de deur rustig en geruisloos dicht. Daardoor verkleint de deurvanger zwart de kans op vingers tussen de deur en biedt deze kindveiligheid in huis. De deurvanger zwart is zeer goed geschikt in ruimtes waar rust en concentratie nodig is. Denk aan de bibliotheek, restaurant, bioscoop, een kantoortuin en het ziekenhuis. Ook is hij ideaal in slachthuizen en koelcellen waar het klimaat beheerst dient te worden. De deur blijft dan immers niet openstaan, maar valt automatisch dicht.

In huis zorgt de deurvanger zwart ervoor dat je in alle rust een boek kunt lezen, thuis kunt werken of tv kunt kijken. Bovendien hoef je je weinig zorgen te maken om weglopende kinderen of huisdieren. De deurvanger zwart wordt bovenaan de deur gemonteerd, waardoor hij niet in de weg staat. Hij valt minimaal op, waardoor jouw deur nog steeds een mooie uitstraling heeft. Bovendien is de kans op beschadiging van de deur, het slot en het deurbeslag door het dichtklappen of openslaan van de deur nihil. Want de deurvanger vangt deze klappen op, tenzij de veer niet meer werkt. Bij kwalitatieve merken als Justor en Dictator zal dit laatste echter niet het geval zijn.


Een deurvanger zwart, welke heb ik nodig?

We bieden twee verschillende merken aan deurvangers in het zwart. Om een juiste keuze te maken volgt hier een korte uitleg welke deurvanger zwart in jouw gebouw of woning van toepassing is. De Dictator 1400 is speciaal geschikt voor plaatsen waar onvoldoende ruimte is voor het plaatsen van de opvanghaak. En voor een naar buitendraaiende deur, waarbij je de deurvanger zwart aan de binnenzijde wilt monteren vanwege weersinvloeden of baldadigheid. De 20 N (Newton) houdt in dat er met 2 kg trekkracht aan de deur getrokken moet worden om deze te openen, wat gelukkig niet heel zwaar is. Hij vangt de deur bij de laatste 10 cm met hetzelfde gewicht op. Voor 90% van de deuren is de Dictator deurvanger zwart 20N geschikt.

De Dulimex Justor verstelbare deurvanger zwart vangt ook de deur bij de laatste 10 cm op, maar dan met de ingestelde sluitsnelheid. Daardoor ben je flexibeler in de toepassingsmogelijkheden. Hij is geschikt voor deuren tot 40 kg. Zowel de Dulimex als Dictator deurvanger zwart kan de deur in elke positie open laten staan. Tevens zijn ze geschikt voor terugliggende, gelijkliggende en opdekdeuren. In de volgende alinea wordt daar meer over toegelicht.


Wat zijn terugliggende, gelijkliggende en opdekdeuren?

Bij de deurvanger zwart heb je keuze uit een hoge en lage sluithaak. Een lage haak is geschikt voor terugliggende deuren en een hoge haak voor gelijkliggende en opdekdeuren. Een gelijkliggende deur herken je aan het kozijn dat gelijk ligt aan de deur. Bij een terugliggende en opdekdeur is dit niet het geval en ligt het kozijn iets naar binnen of naar buiten. Nu je dit weet kun je meteen op zoek gaan naar de geschikte deurvanger zwart voor jouw deur en optimaal gaan genieten van alle rust en andere voordelen van de deurvanger.


Hoe werken deurvangers?

Deurvanger zwart op deurEen deuropvanger bestaat uit een deuropvanger die op de deur zelf wordt gemonteerd en een sluithaak die je op het kozijn monteert. Eén van de voordelen van een deurvanger is dat de deur, zolang hij niet in de sluithaak valt, gewoon vrij kan bewegen. Elke keer dat de deur wordt dichtgegooid, vangt hij de deur op zonder lawaai te maken, remt hem zachtjes af, trekt hem stevig dicht en houdt hem betrouwbaar gesloten. Zo voorkom je dat een deur hard dicht slaat en voorkom je letsel als er bijvoorbeeld nog vingers tussen de deur zitten. Ook trekt een deurvanger de deur, mits correct geïnstalleerd, de deur altijd weer in de dagschoot, waardoor hij altijd betrouwbaar is afgesloten. Hierdoor kun je er gerust op zijn dat je deur goed dichtvalt. Wij bieden deurvangers voor terugliggende-, gelijkliggende- en opdekdeuren. Een deurvanger kies je in eerste instantie uit op basis van het gewicht van je deur.


Voor elke buitendeur een deurvanger

Vooral bij zware buitendeuren is het belangrijk om bij de aanschaf van een deuropvanger te kijken naar het gewicht van de deur. Bij een te lichte deurvanger op een zware deur wordt de deur namelijk niet opgevangen. Het is dus belangrijk om hierop te letten. Verder is het bij een voordeur of andere buitendeur, een goed idee om voor een deurvanger van rvs te kiezen. Dit omdat deze beter bestand zijn tegen het weer. Ook bij ruimtes die veel vocht te verduren krijgen, zoals sanitaire ruimtes, is het aan te raden om voor een rvs deuropvanger te kiezen. Rvs deuropvangers kunnen dus ook prima voor een binnendeur worden gebruikt. Verder is het van belang om te kijken naar het kozijn van je deur. Bij een opdekdeur kun je beter een lange sluithaak voor je deurvanger kiezen, terwijl je bij een terugliggende deur een kortere haak nodig hebt.

 

Deurvangers van Dictator

Eén van de vooroplopende merken op het gebied van deuropvangers is Dictator. Deze bieden degelijke deurvangers met een strakke vormgeving. Ook hebben zij met de Dictator 1400 een deurvanger op de markt gebracht speciaal voor naar buitendraaiende deuren. Dictator biedt naast zilvergrijze, ook deurvangers in het zwart aan.