Kerntrekschilden en kerntrekrozetten

Kerntrekbeveiliging wordt gebruikt ter bescherming van de cilinder. Met kerntrekbeveiliging is de cilinder extra beveiligd ten opzichte van gewone veiligheidsbeslag. Bij kerntrek veiligheidsbeslag is de cilinder beschermd tegen afbreken. Kerntrekbeveiliging zorgt voor extra veiligheid door een metalen bakje om de cilinder heen. Dit bakje verkleind de opening van het sleutelgat waardoor de cilinder er onmogelijk doorheen kan. Het metalen bakje zorgt ook voor extra uitboor bescherming. Bij sommige merken sommige merken zoals Hoppe en Ami wordt het kerntrek gedeelte vastgehouden door rubbertjes die na verschillende jaren uitgedroogd raken en het bakje niet meer op zijn plaats houden. Bij Buva en Dieckmann schilden wordt het bakje door veren op zijn plaats gehouden. Dit werkt een stuk beter dan de rubbers.

De dikte van het meeste veiligheidsbeslag is 15 mm. Wanneer de cilinder in de huidige veiligheidsbeslag vlak valt gaat het ook passen in kerntrekbeslag. De standaard maat voor het uitsteken uit de deur (cilinder) is 12 mm. Bij de meeste kerntrekbeslag kun je tussen de 12 en 17 mm uitsteken. Dit komt doordat het kerntrek deel verstelbaar is en er daardoor verschillende maten cilinders inpassen. Bij het bestellen van veiligheidsbeslag moet u op een aantal belangrijke dingen letten:
1: PC maat ( maat tussen cilinder en krukgat)
2: Merk (wanneer u hetzelfde merk kiest passen de oude gaten van de bestaande veiligheidsbeslag precies).Bij een ander merk kan dit licht afwijken.

Kerntrek veiligheidsbeslag is leverbaar in aluminium, RvS, Roestvast Staal en messing.